Харчування
Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.
Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних принципів:
забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;
задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;
дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.
Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною.
Нормативне регулювання
Норми харчування у навчальних закладах
Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах:
Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах
Про організацію у 2020 році безкоштовного харчування учнів (вихованців), здобувачів освіти у комунальних закладах загальної середньої освіти територіальної громади міста Києва
Розпорядження Київської міської державної адміністрації від 09.07.2020 року № 1018
Розклад харчування учнів спеціалізованої школи №47