Харчування

Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.

Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних принципів:

забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;

задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;

дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.

Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. 

Нормативне регулювання

Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах: 

Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах 

Про організацію у 2020 році безкоштовного харчування учнів (вихованців), здобувачів освіти у комунальних закладах загальної середньої освіти територіальної громади міста Києва

Розпорядження Київської міської державної адміністрації від 09.07.2020 року № 1018

Розклад харчування учнів спеціалізованої школи №47